Danslessen

vanaf 2 jaar

Ouder/kinddans | peuterdans | kleuterdans

vanaf 6 jaar

Modern | Ballet | Tapdans

Dansles op de Kaap!

Bij Platform Katendrecht kun je al terecht vanaf 2 jaar voor dansles.

Ontdek je passie en talenten met behulp van betrokken en vakkundige docenten.

De danslessen zijn opgestart in december 2015 door Lieke Verheul & Tamar Riani. De afgelopen jaren hebben zij naast het verzorgen van danslessen ook ieder jaar weer prachtige projecten gedaan en voorstellingen gemaakt. Per januari 2021 is de dansschool onderdeel geworden van Platform Katendrecht. Lees hier meer over de oprichters van de dansschool.

Platform Katendrecht is aangesloten bij Jeugfondscultuur. Dit fonds maakt het mogelijk, dat uw kind les kan volgen, ook als u zelf de contributie niet kan betalen.

Ben je benieuwd? Een proefles is altijd GRATIS.

Meld je aan via onderstaand interactieve rooster.

 

Tarieven

2 t/m 20 jaar

Maandabonnement € 30,00

Prijs per les € 9,45

vanaf 21+

Maandabonnement € 41,00

Prijs per les € 12,45

Strippenkaarten

10 lessen strippenkaart | volw. € 150,00

5 lessen strippenkaart | volw.  75,00

 

Aanmelden proefles & inschrijven

Aanmelden gratis proefles

1. Kies je les klik op 'click here to sign up'.

2. Selecteer de optie 'gratis proefles'

3. Registreer en voer de benodigde gegevens in. 

Inschrijven

1. Kies je les klik op 'click here to sign up'.

2. Selecteer de betaalmethode

3. Registreer en voer de benodigde gegevens in. 

 

Bij inschrijving ontvang je een instructies om de Bueno Student App te downloaden.

Met de app heb je:

- Overzicht van alle lessen waar je op kunnen inschrijven en uitschrijven. Zo kun je afmelden als je een keer niet aanwezig kunt zijn. 

- Overzicht van je profiel, foto, berichten

- Overzicht van betalingen en actieve producten 

 

Docenten

Nikki Janssen

Docente ballet, peuter/kleuterdans & tapdans

Nikki begon met dansen toen ze 3 jaar was. Na de vooropleiding van Codarts en de Havo voor Muziek en Dans studeerde ze Docent Dans op Codarts, waar ze in 2018 afstudeerde.

Ze geeft nu verschillende danslessen en studeert daarnaast filosofie aan de Erasmus Universiteit. In haar lessen vind ze een combinatie van dansplezier, fantasie en techniek belangrijk.

Marjolein Jonkman

Docente modern

Mijn naam is Marjolein en momenteel ben actief in de volgende werkzaamheden: dans performance, commercials, fotoshoots, figuratie, dans choreograferen en dansles geven bij Platform Katendrecht!

Ik wil leerlingen echt zien in mijn les en helpen om persoonlijke groei door te maken, dit geeft mij voldoening.

Wees jezelf en GLOW!

Tamar Riani

Docente modern, tapdans & peuter/kleuterdans

Oprichtster van LTdans, de eerste dansschool op Katendrecht. Nu als zelfstandige werkzaam bij verschillende organisaties en projecten.

In haar lessen staan plezier, muzikaliteit en veiligheid voorop. Leer jezelf kennen als danser en ontdek hoe je jouw danstaal kunt ontwikkelen!

 

Over de lessen

Danslessen zijn per januari 2021 overgenomen van LTdans.

De omschrijving van de lessen zijn geschreven door Tamar Riani.

Platform Katendrecht draagt deze visie voort. 

ouder/kind & peuter/kleuterdans

vanaf 2 jaar

 

woensdag

vanaf 15:45

zaterdag

vanaf 9:00

Op een fantasierijke en speelse manier leren kinderen de danswereld kennen, met iedere aantal weken een nieuw Thema. Het niveau wordt in de les aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de grove motoriek, fijne motoriek en ritmegevoel. Het samen dansen stimuleert de emotionele en sociale ontwikkeling van het het jonge kind. Spelenderwijs en improviserend ontdekken de kinderen expressiemogelijkheden. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen doorstromen naar préballet of dansmix. Vanuit onze visie leren de kinderen hierdoor de basis van dans, waarna ze kunnen doorstromen naar een stijl van hun keuze. 

Moderne dans

Dinsdag

vanaf 17:00

In deze les leer je de vaardigheden van de moderne danstechniek; spanning/ontspanning, balans/uit balans, verschillen in dynamiek, gebruik van verschillende lagen in de ruimte, muzikaliteit, adem en zwaartekracht. Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien. Techniektraining, danscombinaties en improvisaties komen in deze les voorbij. Bewegingen uit verschillende moderne danstechnieken worden in de les verwerkt, en samen met jouw eigen unieke creatieve bewegingstaal vormt dit de basis van de les. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn, coördinatie, muzikaliteit, kracht, expressie en dansgevoel.

Ballet

Vrijdag

vanaf 17:00

Klassiek ballet is voor iedere danser de ideale basis van waaruit het kind zich kan ontwikkelen. Tijdens de les worden er oefeningen gedaan aan de barre, in het midden en door de zaal. Er wordt gewerkt aan (dans)houding, coördinatie, techniek, muzikaliteit, het uitdraaien van benen en voeten, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De basisoefeningen komen in de kinderballetlessen op een gevarieerde manier elke week terug, waardoor de leerlingen de techniek onder de knie krijgen zonder dat het verveelt. Naast het leren van de danstechniek wordt er aandacht besteedt aan eigenheid en dansplezier. Het niveau wordt aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. 

Tapdans

Woensdag

vanaf 17:30

Tapdans is een vorm van dans waarbij je ritmische klanken maakt met je voeten. Je draagt schoenen waarbij er aan de onderkant van je zool twee metalen plaatjes zijn gevestigd. Bij de bal van je voet en bij je hiel. Door met je voeten tegen de grond of elkaar aan te tikken creëer je klanken. Muzikaliteit, coördinatie en isolatie en dansplezier zijn kenmerkend voor deze les. In de les komen verschillende techniek oefeningen voorbij die op creatieve wijze je uitdagen om muzikaliteit te ontwikkelen. Muziek die gebruikt wordt zal een mix zijn van hedendaagse- en jazzmuziek. Alles wordt stap voor stap opgebouwd en aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen.